A thai masszázs jótékony hatásai, amelyekről eddig még nem is hallottál

 

A thai masszázs, vagy ahogy sokszor hívják: a thai jóga masszázs, egy energia- és testgyakorlat, ami Thaiföldről származik, és hagyományos thai gyógymódként tartják számon. Buddhista, indiai és kínai tradicionális gyakorlatokon alapul. A thai masszázs magában foglalja az akupresszúra és a jóga hagyományainak elemeit.

Mi maga a thai masszázs?

A thai masszázs gyakorlása, valamint az alternatív gyógymódok utáni érdeklődés akkor lett népszerű nyugaton, amikor az 1980-as években egyre több nyugati turista látogatott el Thaiföldre.

A masszőrök a „sen”-en, a testben lévő energia csatornákon dolgoznak. A thai orvoslásban 72 000 sen ismert, melyek közül 10 kifejezetten fontos.

Thai masszázs során a masszőr ezeknek a vonalaknak a szegmensein dolgozik akupresszúrát alkalmazva a hüvelykujjával, a tenyerével, az alkarjával, a könyökével, a lábfejével vagy a térdével. Továbbá, egy thai masszázs tartalmaz jóga jellegű nyújtásokat, amikor a masszőr a kezét, a karját, a lábfejét és a térdét használva nyújtja a vendéget. A jógához hasonlóan, a megfelelő légzés gyakorlása növeli az elért eredményeket.

A thai masszázs jótékony hatásai

A thai masszázs fő célja az, hogy segítsen a szervezetnek egyensúlyba hozni az energiáját. További előnyei a rugalmasság, a keringés, a testtartás javítása, valamint a mélyebb légzés elsajátítása.

Mire számíts thai masszázs során?

A nyugati testgyakorlatoktól eltérően, a tradicionális thai masszázs során a vendég laza, kényelmes ruhában van, amely lehetővé teszi a nyújtást. Nem használnak olajokat vagy testápolókat. A masszázs egy padlón lévő matracon történik. Párnákat és egyéb kellékeket gyakran használnak azért, hogy a vendégnek kényelmes legyen a különböző pozíciókban. A takarókat pedig arra használják, hogy az ügyfelet melegen tartsák a masszázs során.

Egy masszázs 1-2 óráig tarthat. Ha mindent jól csinálnak, a Thai masszázs folyamatos táncszerű mozdulatokból áll. Az intuíció, a figyelem és a spirituális összpontosítás a thai masszőr munkájának része.

Az elvégzett műveltek pontos sorrendje és típusa a masszőrtől és a masszázsban részesülő személytől függően változhat. Van, amikor több időt töltenek akupresszúrával a sen vonalak mentén, míg mások sok időt töltenek a nyújtással.

A thai masszázs teljesen ruházatban történik. A jó terapeuták óvatosan dolgoznak, az ügyfél kényelmét figyelembe véve, és tiszteletben tartják a vendég által megszabott határokat. Közben a háttérben lágy zene szól.

A szokásos masszázs gyakorlata általában körülbelül félig akupresszúra és félig nyújtó. Hogy a szervezet minden egyes része meg legyen dolgozva, először a sen vonalak mentén bemelegít a vendég, ahol az akupresszúrát alkalmazzák, majd jön a közös mozgás és végül a jóga-szerű nyújtás.

A thai masszázs nagy figyelmet szentel a lábaknak és lábfejeknek. Mindig a lábakkal kell kezdeni, és felfelé kell haladni a testen. Thaiföldön az akupresszúra és a nyújtás általában mély és erős. A legtöbb nyugati szakember azonban a kliens fájdalomküszöbén belül dolgozik, és rendkívül mély munkát csak az ügyfelek külön kérésére végeznek. A thai masszázs során a terapeuta gyengéd hintázó mozgással dolgozik, és nyomást alkalmaz a változó testtömeg segítségével.

Kutatási eredmények

Az utóbbi években klinikailag is vizsgálták a thai masszázs hatékonyságát. A sok publikált cikk közül egy olyan tanulmány is napvilágra került, amelyben megállapították, hogy a thai masszázs ugyanolyan hatásosan csillapítja a térdfájdalmat, mint az ibuprofen gyógyszer. Egy másik vizsgálatban a rendszeres thai masszázs segített a posztmenopauzás nőknél a csontképződés fokozását; míg más tudósok megállapították, hogy a thai masszázs csökkenti a stresszt.

Jelentkezz be egy frissitő thai masszázsra a Royal Lotus Thais Masszázs szalonok egyikébe! 

 

Hívj minket telefonon és foglald le a masszázsod időponját vagy kattints az "időpontfoglalás" linkre és foglalj online! 

 

Royal Lotus Thai Massage Savoya Park

1117 Budapest, Hunyadi János út 19.

Bejelentkezés: +36 70 368 8848

Nyitvatartás: H-SZ 10:00-21:00
 V: 10:00-20:00

Időpontfoglalás

 

Royal Lotus Thai Massage Campona 

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.


Bejelentkezés: +36 70 394 4494

Nyitvatartás: H-V 10:00-21:00 
V: 10:00-21:00

Időpontfoglalás

 

Royal Lotus Thai Massage&Spa  

1061 Budapest, Paulay Ede utca 56.


Bejelentkezés: +36 70 884 8018

Nyitvatartás: H-Sz.: 10:00-21:00
 V: 10:00-20:00

Időpontfoglalás