Nem kell a Közel-Keletre utaznod a Hammam fürdőtért

A Hammam fürdő vagy más néven török gőzfürdő, egy olyan tradicionális fürdőzési szokás, amiből a mai modern fürdési szokásaink kialakultak.

A Hammam fürdő ugyanis az egyik legtradicionálisabb fürdőzési szokás, ami nem véletlenül örvend egyre több rajongónak világszerte.  

Amikor az oszmánok elhódították Konstantinápolyt (mai Isztambul) a rómaiaktól, akkor magukkal hozták a saját fürdőzési szokásaikat is. Így az ott talált római fürdési szokásokat elkezdték ötvözni a sajátjukkal, ezzel megszületett egy teljesen új tisztulási rituálé, ami az iszlám vallással is összhangban volt. A törökök Hammamnak nevezték el, ami a „meleg szétoszlatását” jelenti.

A rómaiakra jellemző volt, hogy hatalmas fürdőkomplexumokat hoztak létre, ahova ezrek járhattak naponta, hogy elvégezzék a napi fürdési rutinjukat és találkozási pontként is szolgált, ahol az ember értesülhetett a legfrissebb hírekről. Az oszmánok az iszlám vallási nézeteket is beépítettek a fürdési szokásaikban. Náluk a fürdés, az imádkozás előtti megtisztulás rituáléja volt.

Kezdetekben csak a férfiak vehették igénybe a török fürdőket, de Mohamed hatására később már a nők is járhattak fürdőbe, de természetesen csak elszeparálva férfiaktól. A nőknek ez volt az egyetlen kikapcsolódási lehetősége az elszigetelt családi élettől, és egy szociális találkozási pont is egyben.

A Hammam fürdő menete

Miután a személy levetkőzött kényelmes alsóneműre, amiben a fürdetés zajlik, egy meleg padra ültetik, hogy rá tudjon hangolódni a fürdetésre.

Ezután gyengéden lemossák a testét és beállítják a víz hőfokát a fürdetéshez.

Felfekszik egy fűtött asztalra és miután meleg zuhannyal lemosták, az egész testét meleg habbal vonják be. Majd speciális, erre a célra kialakított kesztyűk segítségével eltávolítják az elhalt hámsejteket az egész test felületéről.

Ezután megint gyengéden habbal borítják be a testet. Most következik egy lazító, egész testet érintő masszázs.

A Hammam fürdő egy órát vesz igénybe, ez ellazulás és megújulás nem csak a testnek, de a léleknek is. A bőr puha lesz, az ízületek és izmok teljesen ellazulnak a meleg hab és a masszázs hatásra.  

Ezután lehetőség van további relaxációra, teát inni, feltöltődni és kikapcsolódni egy erre kialakított helyiségben.

Nem kell a közel keletre utaznod ahhoz, hogy kipróbáld ezt a testnek és léleknek is megújulást hozó tradicionális rituálét.

A belváros szívében újonnan nyílt szalonunkban kipróbálhatod a Hammam fürdőt, sőt a kényeztetést még hagyományos thai masszázzsal is kombinálhatod.

Ne késlekedj, jelentkezz be még ma! 

Royal Lotus Thai Massage&Spa  

1061 Budapest, Paulay Ede utca 56.


Bejelentkezés: +36 70 884 8018

Nyitvatartás: H-Sz.: 10:00-21:00
 V: 10:00-20:00

Időpontfoglalás

Hívj minket telefonon és foglald le a masszázsod időponját vagy kattints az "időpontfoglalás" linkre és foglalj online! 

 

Royal Lotus Thai Massage Savoya Park

1117 Budapest, Hunyadi János út 19.

Bejelentkezés: +36 70 368 8848

Nyitvatartás: H-SZ 10:00-21:00
 V: 10:00-20:00

Időpontfoglalás

 

Royal Lotus Thai Massage Campona 

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.


Bejelentkezés: +36 70 394 4494

Nyitvatartás: H-V 10:00-21:00 
V: 10:00-21:00

Időpontfoglalás

 

Royal Lotus Thai Massage&Spa  

1061 Budapest, Paulay Ede utca 56.


Bejelentkezés: +36 70 884 8018

Nyitvatartás: H-Sz.: 10:00-21:00
 V: 10:00-20:00

Időpontfoglalás