Miért működik annyira jól a thai masszázs

Egyre több turista tér haza Thaiföldről azzal a maradandó élménnyel gazdagodva, amit a tradicionális thai masszázs jelent.  Ezt a fajta masszázst kényelmes ruhában felöltözve hajtják végre. A módszerre igen erős hatással volt az indiai ajurvédikus gyógyászati rendszer és a jóga is. De bőven merít a kínai hagyományos orvoslás tanaiból, ami áthatóan foglalkozik a test energia áramlásaival. A tradicionális kínai orvoslás több mint 1000 éve létezik és még mindig ugyanabban a formában gyakorolják.

Mi lehet az oka a tradicionális thai masszázs egész világon való elterjedésének?

Egy matracon fekszel a földön, teljesen felöltözve kivéve a cipőt és a zoknit. A masszőr a hüvelykujját, a tenyerét, az alkarját, a könyökét, a lábát, a térdeit és még a sípcsontját is használja a test nyomására és nyújtására. A thai emberek úgy gondolják, hogy a jó egészség és fájdalommentesség abból ered, hogy a test energiái szabadon tudnak áramlani a szövetek között.

A thai masszázs mögött álló elmélet

A tradicionális kínai orvoslás szerint a testet energiacsatornák hálózzák be. Ezt Sen-nek nevezik. Úgy vélik, hogy ezeknek az energiacsatornáknak az elzáródása a fájdalom és a betegségek kialakulásának forrása.  

A thai tradíciók szerint több ezer ilyen Sen energia vonal létezik. A lényeg, hogy a test minden egyes sejtje összeköttetésben áll a többi sejttel egy bonyolult energiamezőn keresztül. De a thai masszázs szempontjából 10 fő csatornát különítenek el.

A masszázs során nyomást gyakorolnak ezekre a Sen-ekre és felszabadítják az elzáródásokat és pangásokat, amik a fájdalmat, feszültséget okozzák. Ezt nagyon alaposan végzik, ezek az elzáródások ugyanis kitapinthatók.  

Minden Sen csatornát ismételten megnyomkodnak minden irányból, miközben a törzs és a végtagok pozícióját is állandóan változtatják.  Ha minden puha szövet megfelelően át lett nyomkodva, utána kezdődhet a nyújtás. Minden izom és ízület kezelve lesz a nyújtás folyamán.

Mire jó ez?

A thai emberek rég felfedezték, hogy a legtöbb izomfájdalom az ízületek rugalmatlanságából ered, aminek pedig a forrása az izmok megrövidülése a sok ismétlődő terhelés miatt.

A thai masszázs során használt nyomási technika előkészíti az izmokat a nyújtásra és ezzel megemeli a Sen energiaáramlásának lehetőségét. A nyújtó gyakorlatok lehetővé teszik, hogy az izmok egy kicsit jobban megnyúljanak, mint segítség nélkül képesek lennének. Még jógával sem lehet elérni ilyen szintű nyújtást.

A masszőr ezért főleg az izmok nyújtásán dolgozik, de más szövetek és szervek is kezelve vannak a masszázs során.

Milyen érzés?

Nincs kapkodás, nincsenek hirtelen mozdulatok. Minden mozdulat beleolvad a következőbe. Mindenki másképp reagál a masszásra. Van, aki a nyomásokat kicsit kellemetlennek találja, és van, aki meglepődik azon, hogy milyen nyújtásokra képes a rugalmatlannak hitt teste. De egyben mindenki egyetért: utána ellazult és felfrissült állapotba került.

És milyen jótékony hatása van a thai masszázsnak?

Rengeteg pozitív hatása van a szakértőn végrehajtott thai masszázsnak. Egy jó masszázs emocionális és testi problémákat is képes enyhíteni.

Íme 3 áldásos hatása

1. Verhetetlen a nyújtásban

Ez az intenzív masszázs kiváló eszköz, hogy a végtagokat rugalmassá tegye akár élsportolók számára is. Arra is jó, hogy megszabaduljon az ember az izomfeszültségtől, ha sportoló, vagy ha csak egy leterhelt hétköznapi átlagember.

2. Növeli a mentális jólétet

Egyértelműen látszik, hogy a fizikai relaxáció az elmére is rendkívül jó hatással van.  Az izmok ellazulása és a fájdalmaktól való megszabadulás pozitív hatással van ez ember kedélyállapotára is. Masszázs után az emberek általában test lelki felfrissülés érzéséről számolnak be.

3. Csökkenti a kortizol szintet

Az egyik ok, amiért annyira kellemesen érezzük magunkat egy masszázs után, hogy csökkenti a kortizol szintet és megemeli a szerotonin szintet.  A kortizol a stressz hormon és a szerotonin, pedig az úgynevezett boldogság hormon. Ez egy rendkívül előnyös tulajdonsága a thai masszázsnak.
 

Na várj tovább, add át magad ennek a frissítő és lazító élménynek.

Jelentkezz be valamelyik szalonunkba egy tradicionális thai masszázsra!

Hívj minket telefonon és foglald le a masszázsod időpontját vagy kattints az "időpontfoglalás" linkre és foglalj online! 

 

Royal Lotus Thai Massage Savoya Park

1117 Budapest, Hunyadi János út 19.

Bejelentkezés: +36 70 368 8848

Nyitvatartás: H-SZ 10:00-21:00
 V: 10:00-20:00

Időpontfoglalás

 

Royal Lotus Thai Massage Campona 

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.


Bejelentkezés: +36 70 394 4494

Nyitvatartás: H-V 10:00-21:00 
V: 10:00-21:00

Időpontfoglalás

 

Royal Lotus Thai Massage&Spa  

1061 Budapest, Paulay Ede utca 56.


Bejelentkezés: +36 70 884 8018

Nyitvatartás: H-Sz.: 10:00-21:00
 V: 10:00-20:00

Időpontfoglalás