Az érintés varázsa - tapasztald meg a pozitív hatását!

Az érintés gyógyító hatásának kutatása mára rendkívül elterjedt. Mára teljesen másképp gondolunk az érintés fizikai és lelki gyógyító hatására.

Testünk speciális receptorai érzékelik és értékelik az érintések mikéntjét. Csak csukd be a szemed, idézz fel egy alkalmat, amikor a meleg szellő végig fújt a karodon. Most egy olyat, amikor egy neked fontos személy megérintett és átölelt. Majd egy olyat, amikor egy kellemes érintéstől az egész tested átfutotta a bizsergés, és ezred másodperc alatt újjá varázsolódtál.

Látható és tapasztalható, hogy érintés és érintés között jelentős különbség van, és egyben örökre szóló emléket hagy bennünk egy olyan, amitől testünk-lelkünk felfrissül.

Az érintés pozitív hatása

Amikor megérintenek, simogatnak, masszíroznak minket, akkor testünkben összetett folyamatok indulnak el. Az érintés hatására információk sokasága áramlik át a testünkön. A bőr teljes felületén kétmilliárd szabad idegvégződés található, és ezek csak egyik típusát jelentik az emberi testben rejtőző tapintási szenzoroknak. A látásunkhoz vagy a hallásunkhoz mérve a tapintásérzékünk sokkal komplexebb. Ezeket a tapintási receptorokat – szemben mondjuk a szaglással – nem tudjuk figyelmen kívül hagyni vagy teljesen kikapcsolni, sem alvás közben, sem éber állapotban.

Azt ma már jól tudjuk, hogy az érintési ingerek hatására hormonok egész sora választódik ki. Közéjük tartozik például az oxitocin, amely lelassítja a szívfrekvenciát, azaz csökkenti szívünk percenkénti összehúzódásainak számát, ellazítja az izomzatot, serkenti a növekedési folyamatot, és depresszióellenes tulajdonsága is van. Nem csoda, hogy olyan népszerűek manapság a különféle masszázstechnikák, hiszen jóvoltukból is ezeket a hatásokat tapasztaljuk meg.

A masszázs során használt olaj és a thai masszázs tradicionális nyomó, és simogató mozdulatai az érintés varázsát és gyógyító hatását egyedi módon fokozzák.

Hívj minket telefonon és foglald le a masszázsod időpontját vagy kattints az "időpontfoglalás" linkre és foglalj online! 

 

Royal Lotus Thai Massage Savoya Park

1117 Budapest, Hunyadi János út 19.

Bejelentkezés: +36 70 368 8848

Nyitvatartás: H-SZ 10:00-21:00
 V: 10:00-20:00

Időpontfoglalás

 

Royal Lotus Thai Massage Campona 

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.


Bejelentkezés: +36 70 394 4494

Nyitvatartás: H-V 10:00-21:00 
V: 10:00-21:00

Időpontfoglalás

 

Royal Lotus Thai Massage&Spa  

1061 Budapest, Paulay Ede utca 56.


Bejelentkezés: +36 70 884 8018

Nyitvatartás: H-Sz.: 10:00-21:00
 V: 10:00-20:00

Időpontfoglalás