A thai masszázs 7 jótékony hatása

A thai masszázs felfokozza az test energia áramlásait, beindítja a keringést, javítja a hajlékonyságot és a mozgékonyságot. Hatással van a hangulatra, csökkenti a fáradságot, felfrissít, ellazít. Enyhítheti a hátfájást, mint kiegészítő terápia, a migrénes fájdalmakat és a fejfájást is csökkenti. Egy jó masszázs pont olyan frissítő lehet, mint egy jó testedzés és valójában nem csak a testre, de a lélekre és az elmére is jótékony hatással van.

Mi a Thai masszázs?

A thai masszázs eredete több ezer évre nyúlik vissza. Ennek az ősi gyógyítási módszernek a célja, hogy megújítson és energiával töltsön fel. A masszőr stimulálja a test energiaáramlásait és megtisztítja az elzáródásokat, amik a stresszt és a feszültséget okozzák. Ezt különböző nyújtásokon keresztül valósítják meg. A gerinc megnyújtásával például eléri, hogy az energia megint simán áramoljon az idegcsatornák mentén, ez segíthet enyhíteni a hátfájást is. Az arcon és a fejen végzett masszázs akkupunktúrás pontok célzásával könnyít a problémás testrészeken.

A thai masszázs 7 jótékony hatása

1. Csökkenti a hátfájást

A krónikus hátfájás igencsak meg tudja keseríteni az ember életét. Tanulmányok azt mutatják, hogy az olyan páciensek, akik derékfájásban szenvedtek, tradicionális Thai masszázs segítségével könnyíteni tudtak a fájdalmaikon.

2. Növeli a mozgékonyságot

A masszázs alatt különböző joga pózokat használnak arra, hogy megnyújtásák a testet. Ezt masszázs és bizonyos pontok megnyomása követi. A tapasztalat azt mutatja, hogy aki rendszeresen vesz részt masszázson, a végtagjai hajlékonyabbakká és mozgékonyabbakká válnak. 

3. Jó hatással van a hangulatra, enyhíti a szorongást

A masszázs egy rendkívül jó alternatív vagy kiegészítő terápia hangulatingadozások esetén. Képes könnyíteni a depresszión és a szorongáson. Kutatások azt mutatják, hogy a Thai masszázs hatással van a hangulatra, a szorongásra, a feszültségekre és a zavartságra.

4. Csökkenti a stresszt

A masszázs pozitív hatással van a hormonháztartásra és csökkenti a kortizol, az úgynevezett stressz hormon szintjét és a testet relaxáció állapotba helyezi.

5. Enyhíti a migrént és a feszültség okozta fejfájást

Egy kísérletben olyan emberek, akik feszültség okozta fejfájásban vagy migrénben szenvedtek tradicionális Thai masszázsban részesültek. A tapasztalat azt mutatta, hogy a masszázs nagy mértékben csökkentette a fejfájás intenzitását a csoport másik feléhez képest, akik csak placebo kezelést kaptak. A masszázs abban is segített, hogy megemelje a fájdalomtűrési küszöböt.

6. Csökkenti az ízületi gyulladás okozta panaszokat

Mivel a Thai masszázs hatással van a test izomrendszerére, ezért képes segíteni az ízületi gyulladásban szenvedőket. Kutatások azt mutatják, hogy a Thai masszázs segít a tünetek enyhítésében térdízületi gyulladás esetén. A kutatásban részt vevő 50-85 éves betegeket két csoportra osztották, az egyik csoport sztenderd fizikoterápiát kapott, a másik pedig Thai masszázst. Azok, akik Thai masszázsban részesültek sokkal jobban teljesítettek az utána következő 6 perces séta teszten.

7. Segít a rehabilitációban stroke után

Egy stroke maradandó károsodást is okozhat, fizikai zavarokat, mozgásproblémákat, fájdalmat, depressziót és lelki panaszokat is. Ápolók jelentései szerint azok a pácinesek, akik a felépülés alatt Thai masszázsban részesültek, sokkal jobban aludtak, jobb volt a hangulatuk, kevesebb fájdalomban szenvedtek, jobban tudtak járni, kevesebb izomfeszültség és görcs jelentkezett náluk. Azt is megfigyelték, hogy azok, akik Thai masszázsban részesültek gyorsabban gyógyultak.

A Thai masszázs hatással van a keringési- és az idegrendszerre.  Ezen felül a belső szervek működésére is hatással van, ezért is fontos, hogy egy képzett személy végezze a masszázst, aki pontosan tudja mit kell tennie. Képzett kezekben a Thai masszázs valóban csodákra képes.

Jelentkezz be valamelyik szalonunkba egy frissítő masszázsra!

Forrás: CureJoy

Hívj minket telefonon és foglald le a masszázsod időpontját vagy kattints az "időpontfoglalás" linkre és foglalj online! 

 

Royal Lotus Thai Massage Savoya Park

1117 Budapest, Hunyadi János út 19.

Bejelentkezés: +36 70 368 8848

Nyitvatartás: H-SZ 10:00-21:00
 V: 10:00-20:00

Időpontfoglalás

 

Royal Lotus Thai Massage Campona 

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.


Bejelentkezés: +36 70 394 4494

Nyitvatartás: H-V 10:00-21:00 
V: 10:00-21:00

Időpontfoglalás

 

Royal Lotus Thai Massage&Spa  

1061 Budapest, Paulay Ede utca 56.


Bejelentkezés: +36 70 884 8018

Nyitvatartás: H-Sz.: 10:00-21:00
 V: 10:00-20:00

Időpontfoglalás